fbpx
Selecteer een pagina

Vertrouwen – Pijlers van mindfulness

| Mindfulness

Het ontwikkelen van vertrouwen is een belangrijk onderdeel van mindfulness. Vertrouwen op je eigen gevoelens. En die leren te begrijpen. Wat vertellen ze je? Want ook al zit je er zelf weleens naast, het is goed om je eigen gevoelens serieus te nemen en je niet te laten leiden door die van een ander. Ze geven namelijk ook jouw grenzen aan en waarom zou je die niet respecteren?

⭐ Respecteer jij jouw gevoelens als iets niet goed voelt voor jou?
⭐ Neem je jouw gevoelens serieus, ook al wijken die soms af van anderen?
⭐ Durf jij te luisteren naar wat jou gevoelens je willen vertellen?

Meer vertrouwen op jezelf

Het gaat erom dat je jezelf bent en begrijpt wat dat inhoudt. Dat je meer jezelf wordt. Het mooiste wat jij kunt worden, is meer jezelf. Jij zult je eigen leven moeten leven, elk moment ervan. Daarom is het zo belangrijk om te vertrouwen op jezelf, je gevoelens, je grenzen. Hoe meer je dit vertrouwen ontwikkelt, hoe gemakkelijker het wordt om ook andere mensen meer te vertrouwen.

Meer vertrouwen ontwikkelen

Mindfulness helpt je om de verantwoordelijkheid te nemen om meer naar jezelf te leren luisteren. Met mindful yoga train je jezelf bijvoorbeeld in het opmerken van de signalen die je lichaam je geeft. Waar liggen jouw grenzen bij bepaalde houdingen? Is het beter om ze te respecteren of om ze iets te verleggen? Met mindfulness leer je bovendien om regelmatig even in te checken bij jezelf en te observeren wat er van moment tot moment is. Hierdoor ontstaat ruimte om in alle rust te kijken naar wat je ervaart en hoe je daarmee wilt omgaan. Op deze manier reageer je meer bewust en minder vanuit automatische patronen.

? Lees ook over de andere pijlers van mindfulness: niet oordelen, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet streven, acceptatie, loslaten, dankbaarheid en vrijgevigheid.

Gerelateerde blogs

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid betekent dat je vrijwillig bereid bent om te geven, meer dan je op basis van wat dan ook zou hoeven. Anderen vreugde schenken met je gebaar, dat is de intentie waarmee je dit doet. Dus zonder zelf iets terug te verlangen.  Vrijgevigheid als uiting van...

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid laat je beseffen wat er op dit moment aanwezig is in je leven. Mindfulness helpt je om hierbij stil te staan, zodat je een houding van dankbaarheid ontwikkelt. Met aandacht voor wat er wel is in plaats van niet. Dankbaarheid maakt je bewust Onze aandacht...

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten. Misschien zijn we ons er niet echt bewust van, maar we doen het elke nacht. We schakelen het licht uit, kruipen onder ons warme dekbed en sluiten onze ogen. We laten lichaam en geest voor een aantal uren helemaal los, maar overdag is loslaten vaak een heel...

Volg mij op @studiosuzhi.nl voor tips en inspiratie!