fbpx
Selecteer een pagina

Mijn naam is Suzanne, oprichtster van Studio Suzhi

De plek waar je online alles leert over mindfulness. Mijn missie? Ondernemende vrouwen laten ontdekken en ervaren wat mindfulness voor ze kan betekenen, om zo de weg vrij te maken naar een bewuster en betekenisvoller leven met meer ruimte voor ontspanning en plezier.

Mijn verhaal

Zolang ik me kan herinneren, heb ik last gehad van overmatig piekeren. Als kind dacht ik al vaak en veel na. Naarmate ik ouder werd, ging ik steeds meer ‘in mijn hoofd’ zitten en verloor ik beetje bij beetje het contact met mijn lichaam en met mijn gevoel. Daar was ik mij toen helemaal niet bewust van, want voor mij was piekeren een tweede natuur geworden. Wel merkte ik dat die voortdurende stroom gedachten mij steeds vaker in de weg zat. Het leverde vooral (onnodige) spanning en stress op. Hoe kon ik constructiever leren omgaan met mijn gedachten en emoties? 

 

Na wat omzwervingen gaf ik mij uit nieuwsgierigheid op voor een 8-weekse mindfulnesstraining. Ergens was ik een beetje bang dat het zweverig zou zijn. Ook had ik geen idee wat ik mij erbij moest voorstellen. Maar het hielp. Hoe vaker ik de oefeningen deed, hoe meer ik ervaarde dat het wel degelijk mogelijk was om mijn geest te kalmeren en ook minder prettige emoties veilig toe te laten.

De 8-weekse mindfulnesstraining leverde mij waardevolle inzichten op. Over hoe de geest werkt. Over gedachten en emoties. Over automatisch doen en bewust zijn. Maar ook over mijzelf en mijn patronen. Bovendien stond niet de inhoud van de gedachten centraal, maar het denken zelf en hoe ik mij daar anders toe kon verhouden. Met eenvoudige, praktische oefeningen. Een eye-opener.

Die eerste kennismaking met mindfulness smaakte naar meer. Ik volgde verschillende trainingen en rondde succesvol de basistraining tot mindfulnesstrainer af aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Mindfulness maakt nu onderdeel uit van mijn dagelijks bestaan. Of ik nog wel eens last heb van piekeren? Jazeker! Maar door mindfulness merk ik dat eerder op én weet ik hoe ik die maalstroom aan gedachten kan doorbreken. Ze bepalen in elk geval niet langer mijn dag of leven…

Mijn leven tot nu toe

Geboren (1980) en getogen in de oudste stad van Nederland: Nijmegen.

Als kind al dol op lezen en schrijven. Ontwikkelde een voorliefde voor taal en literatuur. Koos daarom voor een opleiding tot docente Nederlands.

Schrijven bleek een grotere roeping dan lesgeven. Haalde wel mijn onderwijsgraad, maar begon daarna een carrière als tekstschrijver.

Werkte vijf jaar in loondienst, maar verlangde al snel naar meer vrijheid en zelfstandigheid. Zette in 2011 met succes de stap naar het freelance schrijverschap.

Volgde ondertussen trainingen op het gebied van meditatie, mindfulness en chineng qigong. Rondde in 2018 de basisopleiding tot mindfulnesstrainer af.

Maakt tussen drukke periodes met deadlines door bewust tijd vrij om te onthaasten, te rusten, te spelen, stil te zijn, naar buiten te gaan en voor avonturen in het buitenland.

Waar ik in geloof..

1

Mindfulness is als conditietraining voor je geest. Net als conditietraining voor je lichaam helpt het je om lekkerder in je vel te zitten. Maak dus regelmatig tijd voor een fysieke én mentale work-out.

2

Geluk zit in kleine dingen en vind je vaak in het alledaagse. De zon op je gezicht. De wind door je haren. Een wandeling door de natuur. Een lekkere kop thee. Een glimlach. Dat is rijkdom voor mij.

3

Dankbaarheid is een heerlijk gevoel om te ervaren. Bovendien: dankbaarheid laat weinig ruimte voor negativiteit. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Ik schrijf elke dag drie dingen op.

4

Het lijkt me waardevol als kinderen op school al kennismaken met mindfulness. Leren hoe je geest werkt en hoe je daarmee kunt omgaan, is een vaardigheid waar je je leven lang veel aan hebt.

Typisch Suuz..

  • Ik verken graag de wereld, dichtbij en ver weg. De meest magische plek waar ik ooit was? Wadi Rum in Jordanië. In deze prachtige woestijn beleefde ik de schoonheid van de natuur en de stilte. Ver weg van de bewoonde wereld, slapend onder het licht van de sterrenhemel.
  • Nederland verken ik het liefst te voet. Sinds ik begon aan het Pieterpad ben ik helemaal verslaafd aan wandelen. Ik vind het heerlijk om in mijn eentje lange wandelingen te maken door de natuur. Mijn hoofd wordt er vanzelf kalm van en het is een verrassende manier om ons land te ontdekken.
  • Van jongs af aan zat ik al met mijn neus in de boeken en was ik te vinden in de bibliotheek. Ook nu probeer ik elke week een boek te lezen. Literatuur of boeken over persoonlijke ontwikkeling zijn favoriet. Mijn persoonlijke pareltjes over mindfulness deel ik met je via mijn blog en social media.
  • Ook van muziek word ik blij. Ik vind het leuk om nieuwe artiesten en stijlen te ontdekken. Zo af en toe leef ik mij een avond uit op de dansvloer en laat ik mij helemaal meevoeren op de klanken van heerlijke soul, alternative of muziek uit de jaren tachtig (mijn guilty pleasure!).
  • Ik omschrijf mezelf vaak als een introverte extravert. Ik geniet van quality time met familie en vrienden, maar vind het ook héérlijk om soms helemaal alleen te zijn en te genieten van de stilte om mij heen. In mijn eentje wandelen of zelfs op reis? Geen probleem!

Nog meer weten over mij?

Voor tips en inspiratie volg mij op Instagram of Facebook.

Meteen aan de slag met eenvoudige mindfulness-oefeningen?

Volg mij op @studio.suzhi voor tips en inspiratie!