fbpx
Selecteer een pagina

Waarom mentale conditie trainen net als sporten is

| Mindfulness

Denk jij bij goed voor jezelf zorgen vooral aan bewegen en voedzaam eten? Een gezonde mentale conditie is minstens zo belangrijk. Maak daarom niet alleen tijd voor een fysieke, maar ook voor een mentale workout. Mindfulness en sport verschillen eigenlijk niet zoveel van elkaar. 

De overeenkomsten tussen je mentale conditie en je fysieke conditie trainen


Je traint je spieren

Als je sport, train je je spieren. Met mindfulness train je ook een spier: je aandachtsspier. Die helpt je geest om je gedachten te houden bij het hier en nu. In beide gevallen komt er ook enige weerstand bij kijken om je spieren uit te dagen. Want zonder weerstand, geen groei.

Je bouwt conditie op

Om in conditie te komen én te blijven, is het belangrijk om regelmatig te trainen. Je moet het echt bijhouden. Af en toe een keertje sporten of mindfulness beoefenen, is onvoldoende om de positieve effecten ervan te ondervinden. Maak daarom ruimte in je agenda vrij om te mentale conditie te trainen.

Je moet soms doorzetten

Je hebt er niet altijd zin in of tijd voor in je toch al drukke agenda. En het is ook niet altijd fijn. Soms moet je een drempel over om aan je workout te beginnen. Zit die er eenmaal op? Dan ben je toch wel weer blij en trots dat je goed voor jezelf hebt gezorgd. Dat geeft je voldoening.

Je merkt het vooral als je het niet doet

Als je minder sport, merk je dat vaak al snel aan je conditie. Je voelt je minder fit en komt misschien wel een wat kilootjes aan. Als je minder met mindfulness bezig bent, kun je merken dat je geest minder aanwezig is dat je meer aan het piekeren bent. Reden te meer dus om te fysiek én mentaal in vorm te blijven!

Weten hoe je van mindfulness een gewoonte maakt die je kunt volhouden? In mijn volgende blog deel ik tips die je helpen om een routine op te bouwen.

Gerelateerde blogs

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid betekent dat je vrijwillig bereid bent om te geven, meer dan je op basis van wat dan ook zou hoeven. Anderen vreugde schenken met je gebaar, dat is de intentie waarmee je dit doet. Dus zonder zelf iets terug te verlangen.  Vrijgevigheid als uiting van...

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid laat je beseffen wat er op dit moment aanwezig is in je leven. Mindfulness helpt je om hierbij stil te staan, zodat je een houding van dankbaarheid ontwikkelt. Met aandacht voor wat er wel is in plaats van niet. Dankbaarheid maakt je bewust Onze aandacht...

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten. Misschien zijn we ons er niet echt bewust van, maar we doen het elke nacht. We schakelen het licht uit, kruipen onder ons warme dekbed en sluiten onze ogen. We laten lichaam en geest voor een aantal uren helemaal los, maar overdag is loslaten vaak een heel...

Volg mij op @studiosuzhi.nl voor tips en inspiratie!