fbpx
Selecteer een pagina

De kracht van het nu van Eckhart Tolle

| Favorieten, Leestip

De kracht van het Nu is al jaren een bestseller. En terecht. Want in het nu leven klinkt wellicht simpel, in de praktijk blijkt dat zo eenvoudig nog niet. Er gaat een hele filosofie achter schuil en die wordt in dit boek haarfijn uitgelegd. Toch leest het boek niet heel makkelijk weg. Daarom: lees het ‘slow’ en met aandacht. 

Mijn eerste kennismaking met de Kracht van het Nu

? De kracht van het Nu kreeg ik voor het eerst in handen toen ik achttien jaar oud was. Het was net uit, er was veel over te doen en ik was nieuwsgierig naar de inhoud. Enthousiast begon ik aan het eerste hoofdstuk, maar ik kwam er niet doorheen. Veel te ingewikkelde materie, vond ik toen. Het boek belandde in de boekenkast en verstofte. Het was te vroeg.

Mijn tweede kennismaking met de Kracht van het Nu

? Ouder, wijzer en wat levenservaring rijker stofte ik het boek twintig jaar later weer af en waagde ik een nieuwe poging. Wat bleek? Ik vond het nog stééds een ingewikkeld boek. Maar nu wist ik waarom. Er is iets bijzonders mee aan de hand: mijn verstand had moeite om de materie te ontrafelen, toch wist ik gevoelsmatig precies wat de schrijver zegt en bedoelt.

? Desondanks was ik nu wel enthousiast over de inhoud. De kracht van het nu staat vol met waardevolle inzichten en wijsheden. Over wat ervoor nodig is om te leven in het hier en nu. Want hoewel dat misschien simpel klinkt, blijkt dat in de praktijk zo eenvoudig nog niet. Er gaat een hele filosofie achter schuil en die wordt in dit boek haarfijn uitgelegd. De essentie van mindfulness samengevat!

? De kracht van het Nu is geen boek in de categorie ‘even lekker ontspannen lezen’ als je een drukke week achter de rug hebt. Het leent zich daarentegen perfect voor ‘slow reading’. Lees elke dag in alle rust een paar bladzijden met je volledige aandacht (in het nu!) en leg het daarna weer even weg. Probeer niet te hard om het te begrijpen, het kwartje valt vanzelf.

De Kracht van het Nu in de praktijk

? Mocht je interesse hebben in dit boek, dan is mijn advies om de kleinere, compactere variant te lezen: De kracht van het Nu in de praktijk. De strekking van de inhoud is hetzelfde, maar ik vind het net wat leesbaarder en hierdoor toegankelijker geschreven.

De kracht van het Nu in de praktijk kopen >>

Gerelateerde blogs

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid betekent dat je vrijwillig bereid bent om te geven, meer dan je op basis van wat dan ook zou hoeven. Anderen vreugde schenken met je gebaar, dat is de intentie waarmee je dit doet. Dus zonder zelf iets terug te verlangen.  Vrijgevigheid als uiting van...

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid laat je beseffen wat er op dit moment aanwezig is in je leven. Mindfulness helpt je om hierbij stil te staan, zodat je een houding van dankbaarheid ontwikkelt. Met aandacht voor wat er wel is in plaats van niet. Dankbaarheid maakt je bewust Onze aandacht...

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten. Misschien zijn we ons er niet echt bewust van, maar we doen het elke nacht. We schakelen het licht uit, kruipen onder ons warme dekbed en sluiten onze ogen. We laten lichaam en geest voor een aantal uren helemaal los, maar overdag is loslaten vaak een heel...

Volg mij op @studiosuzhi.nl voor tips en inspiratie!