fbpx
Selecteer een pagina

De Alchemist van Paulo Coelho

nov 24, 2021 | Favorieten, Leestip

De Alchemist van Paulo Coelho is echte klassieker. In de jaren negentig van de vorige eeuw voerde het moderne sprookje alle internationale bestsellerlijsten aan. Nog steeds is het boek van de Braziliaanse schrijver razend populair. Waar gaat De Alchemist over en waarom vind ik dit boek een aanrader?

Waar gaat De Alchemist over?

De Alchemist vertelt het verhaal van de jonge schaapsherder Santiago, die maar één grote wens heeft: de wereld rondreizen om zo te weten te komen hoe deze in elkaar zit. Hij heeft een steeds terugkerende droom over een verborgen schat. Omdat hij gelooft dat dit niet ‘zomaar een droom is’ besluit Santiago te beginnen aan een zoektocht, niet wetende wat deze hem zal brengen. Na vele omzwervingen en ontmoetingen komt hij in Egypte een man tegen, die over grote spirituele wijsheid beschikt. De man adviseert Santiago om naar zijn hart te luisteren: ‘Waar je hart is, is ook je schat.’ Volgt de herder zijn raad op?

Waarom De Alchemist lezen?

Wat ik bijzonder vind aan de boeken van Paulo Coelho is dat ze lezen als moderne sprookjes en universele thema’s op een eigentijdse manier behandelen. De verhalen hebben diepgang en bevatten onderliggende boodschappen en wijsheden, zonder ooit belerend te worden. Dit verhaal laat zien dat jij de alchemist bent van je eigen leven en dat je zélf het goud zult moeten bereiden. The magic is in you.

Ben je op zoek naar een boek dat vlot geschreven is, diepgang heeft en een vleugje magie bevat? Dan is dit verhaal zeker iets voor jou. En wil je meer boeken zoals De Alchemist lezen, dan heb je geluk. Paulo Coelho beschikt namelijk over een flink oeuvre. Andere bekende boeken van deze schrijver zijn onder meer Elf Minuten, de Vijfde Berg en De Beschermengel.

De Alchemist kopen >>

Gerelateerde blogs

Loslaten – Pijlers van mindfulness #7

Loslaten – Pijlers van mindfulness #7

Loslaten. Misschien zijn we ons er niet echt bewust van, maar we doen het elke nacht. We schakelen het licht uit, kruipen onder ons warme dekbed en sluiten onze ogen. We laten lichaam en geest voor een aantal uren helemaal los, maar overdag is loslaten vaak een heel...

Acceptatie – Pijlers van mindfulness #6

Acceptatie – Pijlers van mindfulness #6

Acceptatie betekent dat je de dingen aanvaardt zoals ze op dit moment zijn. Het is een van de dingen waarmee we oefenen met mindfulness. Want in ons dagelijks leven verspillen we veel energie aan ontkenning van en verzet tegen wat er is. En dat levert vaak alleen maar...

Niet streven – Pijlers van mindfulness #5

Niet streven – Pijlers van mindfulness #5

Niet streven is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want bijna alles wat we doen, doen we met een doel. We willen iets bereiken. Als ik maar dit of dat doe, dán... Bij mindfulness is het juist de bedoeling om niet te streven. Niet streven naar een uitkomstSay what, niets...