fbpx
Selecteer een pagina

De Alchemist van Paulo Coelho

nov 24, 2021 | Favorieten, Leestip

De Alchemist van Paulo Coelho is echte klassieker. In de jaren negentig van de vorige eeuw voerde het moderne sprookje alle internationale bestsellerlijsten aan. Nog steeds is het boek van de Braziliaanse schrijver razend populair. Waar gaat De Alchemist over en waarom vind ik dit boek een aanrader?

Waar gaat De Alchemist over?

De Alchemist vertelt het verhaal van de jonge schaapsherder Santiago, die maar één grote wens heeft: de wereld rondreizen om zo te weten te komen hoe deze in elkaar zit. Hij heeft een steeds terugkerende droom over een verborgen schat. Omdat hij gelooft dat dit niet ‘zomaar een droom is’ besluit Santiago te beginnen aan een zoektocht, niet wetende wat deze hem zal brengen. Na vele omzwervingen en ontmoetingen komt hij in Egypte een man tegen, die over grote spirituele wijsheid beschikt. De man adviseert Santiago om naar zijn hart te luisteren: ‘Waar je hart is, is ook je schat.’ Volgt de herder zijn raad op?

Waarom De Alchemist lezen?

Wat ik bijzonder vind aan de boeken van Paulo Coelho is dat ze lezen als moderne sprookjes en universele thema’s op een eigentijdse manier behandelen. De verhalen hebben diepgang en bevatten onderliggende boodschappen en wijsheden, zonder ooit belerend te worden. Dit verhaal laat zien dat jij de alchemist bent van je eigen leven en dat je zélf het goud zult moeten bereiden. The magic is in you.

Ben je op zoek naar een boek dat vlot geschreven is, diepgang heeft en een vleugje magie bevat? Dan is dit verhaal zeker iets voor jou. En wil je meer boeken zoals De Alchemist lezen, dan heb je geluk. Paulo Coelho beschikt namelijk over een flink oeuvre. Andere bekende boeken van deze schrijver zijn onder meer Elf Minuten, de Vijfde Berg en De Beschermengel.

De Alchemist kopen >>

Gerelateerde blogs

Monkey mind, zo werk je ermee samen

Monkey mind, zo werk je ermee samen

Monkey mind. Misschien heb er wel eens van gehoord. Het is de Engelse term voor het aapje in je hoofd, dat voortdurend onrustig heen en weer springt. Je maakt er kennis mee zodra je gaat mediteren. Vaak is het geen liefde op het eerste gezicht. Toch kan er iets moois...

Wandelen als meditatie: bewegen in aandacht

Wandelen als meditatie: bewegen in aandacht

Voor wandelen als meditatie is niet veel nodig: schoenen aan en gáán. Het is de perfecte manier om de pauzeknop in te drukken op hectische dagen. Stilstaan met aandacht kan dus ook door in beweging te komen. Hoe zit dat?  Wandelen is ook een vorm van meditatie...

Anders naar je lijf kijken door mindfulness

Anders naar je lijf kijken door mindfulness

Anders naar je lijf kijken door mindfulness? Dat kan zeker. Want wist je dat je lichaam een prachtig instrument is, dat je kan helpen om emoties op te sporen en te transformeren? Zelf realiseerde ik mij dat pas toen ik voor het eerst een (begeleide) meditatie op mijn...