fbpx
Selecteer een pagina

Anders naar je lijf kijken door mindfulness

| Mindfulness

Anders naar je lijf kijken door mindfulness? Dat kan zeker. Want wist je dat je lichaam een prachtig instrument is, dat je kan helpen om emoties op te sporen en te transformeren? Zelf realiseerde ik mij dat pas toen ik voor het eerst een (begeleide) meditatie op mijn iPhone deed. Dit is wat er gebeurde.

Je lijf ‘scannen’ van top tot teen

? De stem op mijn telefoon gaf de instructie om mijn lichaam te ‘scannen’ van mijn kruin tot aan mijn tenen. Wat nam ik waar aan fysieke sensaties? Als ik ergens blokkades tegenkwam, was de uitnodiging om daar met milde aandacht bij te blijven en er rustig naartoe te ademen.

Opmerken wat er is aan blokkades

? Ik bleef steken bij mijn keel en bleef daar even bij. Terwijl ik dat deed, merkte ik een brok in mijn keel op en voordat ik het wist stroomden er tranen over mijn wangen naar beneden. Het verbaasde mij. Deze tranen waren anders. Ze vloeiden niet voort uit de verhalen in mijn hoofd; ze kwamen op, doordat ik simpelweg een sensatie waarnam in mijn lichaam.

Contact maken met wat je voelt in je lichaam

✨ Door aandacht te schenken aan dit gevoel in mijn lijf en er contact mee te maken, kwam er iets in beweging. Waarom ik huilde deed er op dat moment niet toe voor mij. Het voelde fijn. Het gaf ruimte. En vreemd genoeg begon de brok in mijn keel letterlijk op te lossen.

Anders naar je lijf kijken

❤️ Na deze ervaring ging ik anders naar mijn lijf kijken. Liefdevoller. Zag ik mijn lichaam eerst vooral als een bron van ongemak door klachten en extra kilootjes, nu kon ik het zien als een hulpmiddel. Als een prachtig instrument om gevoelens op te sporen en te transformeren door ze de ruimte te geven. Ik had mij nooit gerealiseerd dat dit kon. Een echte eye-opener!

Gerelateerde blogs

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid betekent dat je vrijwillig bereid bent om te geven, meer dan je op basis van wat dan ook zou hoeven. Anderen vreugde schenken met je gebaar, dat is de intentie waarmee je dit doet. Dus zonder zelf iets terug te verlangen.  Vrijgevigheid als uiting van...

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid laat je beseffen wat er op dit moment aanwezig is in je leven. Mindfulness helpt je om hierbij stil te staan, zodat je een houding van dankbaarheid ontwikkelt. Met aandacht voor wat er wel is in plaats van niet. Dankbaarheid maakt je bewust Onze aandacht...

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten. Misschien zijn we ons er niet echt bewust van, maar we doen het elke nacht. We schakelen het licht uit, kruipen onder ons warme dekbed en sluiten onze ogen. We laten lichaam en geest voor een aantal uren helemaal los, maar overdag is loslaten vaak een heel...

Volg mij op @studiosuzhi.nl voor tips en inspiratie!