fbpx
Selecteer een pagina

Anders naar je lijf kijken door mindfulness

nov 22, 2021 | Mindfulness

Anders naar je lijf kijken door mindfulness? Dat kan zeker. Want wist je dat je lichaam een prachtig instrument is, dat je kan helpen om emoties op te sporen en te transformeren? Zelf realiseerde ik mij dat pas toen ik voor het eerst een (begeleide) meditatie op mijn iPhone deed. Dit is wat er gebeurde.

Je lijf ‘scannen’ van top tot teen

๐Ÿ—ฃ De stem op mijn telefoon gaf de instructie om mijn lichaam te โ€˜scannenโ€™ van mijn kruin tot aan mijn tenen. Wat nam ik waar aan fysieke sensaties? Als ik ergens blokkades tegenkwam, was de uitnodiging om daar met milde aandacht bij te blijven en er rustig naartoe te ademen.

Opmerken wat er is aan blokkades

๐Ÿ˜ข Ik bleef steken bij mijn keel en bleef daar even bij. Terwijl ik dat deed, merkte ik een brok in mijn keel op en voordat ik het wist stroomden er tranen over mijn wangen naar beneden. Het verbaasde mij. Deze tranen waren anders. Ze vloeiden niet voort uit de verhalen in mijn hoofd; ze kwamen op, doordat ik simpelweg een sensatie waarnam in mijn lichaam.

Contact maken met wat je voelt in je lichaam

โœจ Door aandacht te schenken aan dit gevoel in mijn lijf en er contact mee te maken, kwam er iets in beweging. Waarom ik huilde deed er op dat moment niet toe voor mij. Het voelde fijn. Het gaf ruimte. En vreemd genoeg begon de brok in mijn keel letterlijk op te lossen.

Anders naar je lijf kijken

โค๏ธ Na deze ervaring ging ik anders naar mijn lijf kijken. Liefdevoller. Zag ik mijn lichaam eerst vooral als een bron van ongemak door klachten en extra kilootjes, nu kon ik het zien als een hulpmiddel. Als een prachtig instrument om gevoelens op te sporen en te transformeren door ze de ruimte te geven. Ik had mij nooit gerealiseerd dat dit kon. Een echte eye-opener!

Gerelateerde blogs

Monkey mind, zo werk je ermee samen

Monkey mind, zo werk je ermee samen

Monkey mind. Misschien heb er wel eens van gehoord. Het is de Engelse term voor het aapje in je hoofd, dat voortdurend onrustig heen en weer springt. Je maakt er kennis mee zodra je gaat mediteren. Vaak is het geen liefde op het eerste gezicht. Toch kan er iets moois...

De Alchemist van Paulo Coelho

De Alchemist van Paulo Coelho

De Alchemist van Paulo Coelho is echte klassieker. In de jaren negentig van de vorige eeuw voerde het moderne sprookje alle internationale bestsellerlijsten aan. Nog steeds is het boek van de Braziliaanse schrijver razend populair. Waar gaat De Alchemist over en...

Wandelen als meditatie: bewegen in aandacht

Wandelen als meditatie: bewegen in aandacht

Voor wandelen als meditatie is niet veel nodig: schoenen aan en gรกรกn. Het is de perfecte manier om de pauzeknop in te drukken op hectische dagen. Stilstaan met aandacht kan dus ook door in beweging te komen. Hoe zit dat?ย  Wandelen is ook een vorm van meditatie...