fbpx
Selecteer een pagina

Socrates op sneakers van Elke Wiss

sep 16, 2021 | Leestip

Boeken zijn een bron van kennis en inspiratie. Ze helpen mij te leren, te ontdekken en anders te kijken. Met liefde deel ik mijn favoriete leestips met jou. Vandaag een ‘luchtige’ filosofische gids: Socrates op Sneakers van Elke Wiss.

Het boek bevat tips & tricks om vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat je echte en verdiepende gesprekken kunt voeren die leiden tot meer verbinding. Met de ander én met jezelf. Privé en op het werk.

Socrates made simple
De kracht van Socrates op sneakers?  De luchtige en toegankelijke schrijfstijl. Elke Wiss neemt je op humoristische wijze en met aansprekende voorbeelden mee in de denkwereld van de Griekse filosoof, zonder dat het zwaar wordt.

Oprechte aandacht
Lees Socrates op sneakers als je met nieuwsgierige en oprechte aandacht gesprekken wilt voeren. En de ander met de juiste vragen tot eigen inzichten wilt leiden. Praktische handvatten en oefeningen in het boek helpen je hierbij. 

Goede vragen stellen
Het boek biedt mooie inzichten. Socrates op sneakers inspireert je om je eigen manier van luisteren en vragen stellen onder de loep te nemen en je daagt je uit om bewust te kiezen voor een andere aanpak. Want de juiste vragen stellen begint met écht luisteren. En daar valt vaak nog een wereld te winnen.

Gerelateerde blogs

Hoe de automatische piloot gênante situaties oplevert

Hoe de automatische piloot gênante situaties oplevert

Een tijdje geleden maakte ik in de supermarkt iets gênants mee, waarvoor ik mij diep schaamde. Gelukkig kon ik er later om lachen én had ik een belangrijke les geleerd. Want al snel wist ik: hier had de automatische piloot een rol gespeeld.  "Ja, we hebben er weer...

Er komt nooit een moment dat het leven niet nu is

Er komt nooit een moment dat het leven niet nu is

Dit moment is alles wat je ooit zult hebben. Ga maar na: heb je ooit iets ervaren, gedaan, gedacht en gevoeld buiten dit moment om? En kan dat eigenlijk wel?  Het antwoord luidt nee. Er komt namelijk nooit een moment dat je leven niet nu is. Dit moment is het enige....

Waarom dagboekschrijven goed voor je is

Waarom dagboekschrijven goed voor je is

Druk, druk, druk. Thuis en op het werk, maar vooral ook in ons hoofd. We maken ons zorgen over morgen en piekeren over gisteren. Ook staan we te weinig stil bij wat we denken, doen en voelen. Dagboekschrijven helpt je daar verandering in te brengen. Lees wat...