fbpx
Selecteer een pagina

Socrates op sneakers van Elke Wiss

sep 16, 2021 | Favorieten, Leestip

Socrates op Sneakers van Elke Wiss lag al een tijdje op mijn nachtkastje. Ik vond het een verassend fijn boek om te lezen. Geen zware kost zoals ik eigenlijk verwachtte, maar een ‘luchtige’ filosofische gids met bruikbare tips om toe te passen in het dagelijks leven. Een aanrader voor iedereen die wil leren hoe je een écht luisterend oor biedt en goede vragen stelt in gesprekken.

Waar gaat Socrates op Sneakers over?

In Socrates op sneakers neemt schrijfster en theatermaakster Elke Wiss je op humoristische wijze en met aansprekende voorbeelden mee in de fascinerende denkwereld van de Griekse filosoof, zónder dat het taai wordt. Je krijgt talloze tips & tricks om vragen te stellen die verrassen, aan het denken zetten en tot inzichten leiden. Zodat je verdiepende gesprekken leert voeren die bijdragen aan meer verbinding. Met de ander én met jezelf. Thuis en op het werk.

Waarom Socrates op Sneakers lezen?

De kracht van van het boek zit in de luchtige, toegankelijke schrijfstijl. Socrates made simple. Deze filosofische gids biedt praktische handvatten en oefeningen. Elke Wiss inspireert je om je eigen manier van luisteren en vragen stellen eens goed onder de loep te nemen. Daarnaast daagt het je uit om bewust te kiezen voor een andere aanpak, waarbij oprechte aandacht en de kunst van het vragen stellen centraal staan. Want de juiste vragen stellen, begint met écht luisteren. En daar valt vaak nog een wereld te winnen.

Socrates op sneakers kopen >> 

En ze filosofeerden nog lang en gelukkig

Mocht je de smaak van het filosoferen te pakken hebben: inmiddels is de langverwachte opvolger van Socrates op sneakers verschenen, met de pakkende titel: En ze filosofeerden nog lang en gelukkig. In dit boek borduurt Elke Wiss voort op het voeren van verdiepende, filosofische gesprekken. Dit doet ze met inspirerende verhalen en prikkelende vragen.

Gerelateerde blogs

Loslaten – Pijlers van mindfulness #7

Loslaten – Pijlers van mindfulness #7

Loslaten. Misschien zijn we ons er niet echt bewust van, maar we doen het elke nacht. We schakelen het licht uit, kruipen onder ons warme dekbed en sluiten onze ogen. We laten lichaam en geest voor een aantal uren helemaal los, maar overdag is loslaten vaak een heel...

Acceptatie – Pijlers van mindfulness #6

Acceptatie – Pijlers van mindfulness #6

Acceptatie betekent dat je de dingen aanvaardt zoals ze op dit moment zijn. Het is een van de dingen waarmee we oefenen met mindfulness. Want in ons dagelijks leven verspillen we veel energie aan ontkenning van en verzet tegen wat er is. En dat levert vaak alleen maar...

Niet streven – Pijlers van mindfulness #5

Niet streven – Pijlers van mindfulness #5

Niet streven is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want bijna alles wat we doen, doen we met een doel. We willen iets bereiken. Als ik maar dit of dat doe, dán... Bij mindfulness is het juist de bedoeling om niet te streven. Niet streven naar een uitkomstSay what, niets...