fbpx
Selecteer een pagina

Socrates op sneakers van Elke Wiss

| Favorieten, Leestip

Socrates op Sneakers van Elke Wiss lag al een tijdje op mijn nachtkastje. Ik vond het een verassend fijn boek om te lezen. Geen zware kost zoals ik eigenlijk verwachtte, maar een ‘luchtige’ filosofische gids met bruikbare tips om toe te passen in het dagelijks leven. Een aanrader voor iedereen die wil leren hoe je een écht luisterend oor biedt en goede vragen stelt in gesprekken.

Waar gaat Socrates op Sneakers over?

In Socrates op sneakers neemt schrijfster en theatermaakster Elke Wiss je op humoristische wijze en met aansprekende voorbeelden mee in de fascinerende denkwereld van de Griekse filosoof, zónder dat het taai wordt. Je krijgt talloze tips & tricks om vragen te stellen die verrassen, aan het denken zetten en tot inzichten leiden. Zodat je verdiepende gesprekken leert voeren die bijdragen aan meer verbinding. Met de ander én met jezelf. Thuis en op het werk.

Waarom Socrates op Sneakers lezen?

De kracht van van het boek zit in de luchtige, toegankelijke schrijfstijl. Socrates made simple. Deze filosofische gids biedt praktische handvatten en oefeningen. Elke Wiss inspireert je om je eigen manier van luisteren en vragen stellen eens goed onder de loep te nemen. Daarnaast daagt het je uit om bewust te kiezen voor een andere aanpak, waarbij oprechte aandacht en de kunst van het vragen stellen centraal staan. Want de juiste vragen stellen, begint met écht luisteren. En daar valt vaak nog een wereld te winnen.

Socrates op sneakers kopen >> 

En ze filosofeerden nog lang en gelukkig

Mocht je de smaak van het filosoferen te pakken hebben: inmiddels is de langverwachte opvolger van Socrates op sneakers verschenen, met de pakkende titel: En ze filosofeerden nog lang en gelukkig. In dit boek borduurt Elke Wiss voort op het voeren van verdiepende, filosofische gesprekken. Dit doet ze met inspirerende verhalen en prikkelende vragen.

Gerelateerde blogs

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid betekent dat je vrijwillig bereid bent om te geven, meer dan je op basis van wat dan ook zou hoeven. Anderen vreugde schenken met je gebaar, dat is de intentie waarmee je dit doet. Dus zonder zelf iets terug te verlangen.  Vrijgevigheid als uiting van...

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid laat je beseffen wat er op dit moment aanwezig is in je leven. Mindfulness helpt je om hierbij stil te staan, zodat je een houding van dankbaarheid ontwikkelt. Met aandacht voor wat er wel is in plaats van niet. Dankbaarheid maakt je bewust Onze aandacht...

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten. Misschien zijn we ons er niet echt bewust van, maar we doen het elke nacht. We schakelen het licht uit, kruipen onder ons warme dekbed en sluiten onze ogen. We laten lichaam en geest voor een aantal uren helemaal los, maar overdag is loslaten vaak een heel...

Volg mij op @studiosuzhi.nl voor tips en inspiratie!