fbpx
Selecteer een pagina

Waarom dagboekschrijven goed voor je is

sep 1, 2021 | Dagboekschrijven

Druk, druk, druk. Thuis en op het werk, maar vooral ook in ons hoofd. We maken ons zorgen over morgen en piekeren over gisteren. Ook staan we te weinig stil bij wat we denken, doen en voelen. Dagboekschrijven helpt je daar verandering in te brengen. Lees wat dagboekschrijven (journalen) voor je kan betekenen.

Meer uit je hoofd
Dagboekschrijven helpt om uit je hoofd te komen. Je geeft je gedachten en gevoelens de ruimte om er te zijn. Zo ontstaat er meer rust in je bovenkamer.

Minder piekeren 
Je brengt je gedachten op orde. Kwartjes vallen en je bekijkt de dingen vanuit een nieuw perspectief. Dit kan helpen om bewuster keuzes te maken.

Inzicht in jezelf
Je krijgt meer inzicht in je gedachten, emoties, gedrag en patronen. Maar ook in jouw waarden, dromen en verlangens. Zo kom je steeds dichter bij jezelf.

Minder stress
Een hoofd zonder zorgen, zorgt voor minder stress en een betere focus. Ook helpt schrijven om met een fris hoofd je dag te beginnen of om te gaan slapen.

Moment van rust
Journalen geeft je een moment van rust, van ontspanning en bezinning. Een dagelijkse dosis ‘quality time’ met jezelf, waarvan je steeds meer gaat genieten.

In het hier en nu
Je ontwikkelt meer opmerkzaamheid en word je bewuster van wat je vindt, denkt en voelt. Je vertraagt en bent met je aandacht puur bij het schrijven.

Bewust stilstaan
Het is een manier om in te checken bij jezelf. Je staat bewust stil bij wat je denkt en voelt en geeft. Door te dagboekschrijven geef je er actief woorden aan.

Meer positiviteit
Je kunt je stemming erdoor transformeren. Je raakt negatieve gedachten wat ‘kwijt’ en je kunt meer geluk ervaren als je stilstaat bij de positieve dingen.

Gerelateerde blogs

Er komt nooit een moment dat het leven niet nu is

Er komt nooit een moment dat het leven niet nu is

Dit moment is alles wat je ooit zult hebben. Ga maar na: heb je ooit iets ervaren, gedaan, gedacht en gevoeld buiten dit moment om? En kan dat eigenlijk wel?  Het antwoord luidt nee. Er komt namelijk nooit een moment dat je leven niet nu is. Dit moment is het enige....

Socrates op sneakers van Elke Wiss

Socrates op sneakers van Elke Wiss

Boeken zijn een bron van kennis en inspiratie. Ze helpen mij te leren, te ontdekken en anders te kijken. Met liefde deel ik mijn favoriete leestips met jou. Vandaag een 'luchtige' filosofische gids: Socrates op Sneakers van Elke Wiss. Het boek bevat tips & tricks...

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur

Boeken zijn een bron van kennis en inspiratie. Ze helpen mij te leren, te ontdekken en anders te kijken. Met liefde deel ik mijn favoriete leestips met jou. Vandaag een boek voor de (aankomende) natuurliefhebber: Nature Moments - 365x tot rust komen in de natuur van...