fbpx
Selecteer een pagina

Waarom dagboekschrijven goed voor je is

| Dagboekschrijven

Druk, druk, druk. Thuis en op het werk, maar vooral ook in ons hoofd. We maken ons zorgen over morgen en piekeren over gisteren. Ook staan we te weinig stil bij wat we denken, doen en voelen. Dagboekschrijven helpt je daar verandering in te brengen. Lees wat dagboekschrijven (journalen) voor je kan betekenen.

De voordelen van dagboekschrijven

Meer uit je hoofd

Dagboekschrijven helpt om uit je hoofd te komen. Je geeft je gedachten en gevoelens de ruimte om er te zijn. Zo ontstaat er meer rust in je bovenkamer.

Minder piekeren 

Je brengt je gedachten op orde. Kwartjes vallen en je bekijkt de dingen vanuit een nieuw perspectief. Dit kan helpen om bewuster keuzes te maken.

Inzicht in jezelf

Je krijgt meer inzicht in je gedachten, emoties, gedrag en patronen. Maar ook in jouw waarden, dromen en verlangens. Zo kom je steeds dichter bij jezelf.

Minder stress

Een hoofd zonder zorgen, zorgt voor minder stress en een betere focus. Ook helpt schrijven om met een fris hoofd je dag te beginnen of om te gaan slapen.

Moment van rust

Journalen geeft je een moment van rust, van ontspanning en bezinning. Een dagelijkse dosis ‘quality time’ met jezelf, waarvan je steeds meer gaat genieten.

In het hier en nu

Je ontwikkelt meer opmerkzaamheid en word je bewuster van wat je vindt, denkt en voelt. Je vertraagt en bent met je aandacht puur bij het schrijven.

Bewust stilstaan

Het is een manier om in te checken bij jezelf. Je staat bewust stil bij wat je denkt en voelt en geeft. Door te dagboekschrijven geef je er actief woorden aan.

Meer positiviteit

Je kunt je stemming erdoor transformeren. Je raakt negatieve gedachten wat ‘kwijt’ en je kunt meer geluk ervaren als je stilstaat bij de positieve dingen.

Gerelateerde blogs

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid betekent dat je vrijwillig bereid bent om te geven, meer dan je op basis van wat dan ook zou hoeven. Anderen vreugde schenken met je gebaar, dat is de intentie waarmee je dit doet. Dus zonder zelf iets terug te verlangen.  Vrijgevigheid als uiting van...

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid laat je beseffen wat er op dit moment aanwezig is in je leven. Mindfulness helpt je om hierbij stil te staan, zodat je een houding van dankbaarheid ontwikkelt. Met aandacht voor wat er wel is in plaats van niet. Dankbaarheid maakt je bewust Onze aandacht...

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten. Misschien zijn we ons er niet echt bewust van, maar we doen het elke nacht. We schakelen het licht uit, kruipen onder ons warme dekbed en sluiten onze ogen. We laten lichaam en geest voor een aantal uren helemaal los, maar overdag is loslaten vaak een heel...

Volg mij op @studiosuzhi.nl voor tips en inspiratie!