fbpx
Selecteer een pagina

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur

mei 16, 2021 | Leestip

Boeken zijn een bron van kennis en inspiratie. Ze helpen mij te leren, te ontdekken en anders te kijken. Met liefde deel ik mijn favoriete leestips met jou. Vandaag een boek voor de (aankomende) natuurliefhebber: Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur van Jocelyn de Kwant.

Wat staat er op de achterflap?
De natuur zit vol wonderen, maar hoe vaak neem je de tijd om er eens echt bij stil te staan? In Nature Moments vind je 365 inspirerende opdrachten voor je dagelijkse dosis eco-therapie. Om elke dag een moment écht contact te maken met de natuur door er iets over te leren, haar te tekenen, te ruiken, te voelen of er gewoon even stil te zijn. 

Waarom is dit boek een aanrader?
Door dit boek sta ik met nog meer nieuwsgierigheid stil bij de wonderen van de natuur en is geen wandeling meer hetzelfde. Het staat namelijk boordevol met leuke, interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat vogelgeluiden zorgen voor een betere stemming en concentratie? Of dat zelfs het kijken naar een natuurfoto je bloeddruk al kan verlagen? Behalve weetjes staan er ook allerlei originele, korte opdrachten in die je creativiteit prikkelen en je uitnodigen om de natuur met al je zintuigen te beleven. Bovendien staan er mooie illustraties in. Van harte aanbevolen dus!

Je kunt het boek bestellen bij Bol.com.

Gerelateerde blogs

Er komt nooit een moment dat het leven niet nu is

Er komt nooit een moment dat het leven niet nu is

Dit moment is alles wat je ooit zult hebben. Ga maar na: heb je ooit iets ervaren, gedaan, gedacht en gevoeld buiten dit moment om? En kan dat eigenlijk wel?  Het antwoord luidt nee. Er komt namelijk nooit een moment dat je leven niet nu is. Dit moment is het enige....

Socrates op sneakers van Elke Wiss

Socrates op sneakers van Elke Wiss

Boeken zijn een bron van kennis en inspiratie. Ze helpen mij te leren, te ontdekken en anders te kijken. Met liefde deel ik mijn favoriete leestips met jou. Vandaag een 'luchtige' filosofische gids: Socrates op Sneakers van Elke Wiss. Het boek bevat tips & tricks...

Waarom dagboekschrijven goed voor je is

Waarom dagboekschrijven goed voor je is

Druk, druk, druk. Thuis en op het werk, maar vooral ook in ons hoofd. We maken ons zorgen over morgen en piekeren over gisteren. Ook staan we te weinig stil bij wat we denken, doen en voelen. Dagboekschrijven helpt je daar verandering in te brengen. Lees wat...