fbpx
Selecteer een pagina

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur

| Favorieten, Leestip

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur van Jocelyn de Kwant is een speels en inspirerend boek voor iedereen die houdt van de natuur of zich er meer in wil verdiepen. Leuk om cadeau te geven aan jezelf of aan iemand anders.

Wat gaat Nature Moments over?

De natuur zit vol wonderen, maar hoe vaak neem je de tijd om er eens echt bij stil te staan? In Nature Moments vind je 365 inspirerende opdrachten voor je dagelijkse dosis eco-therapie. Om elke dag een moment écht contact te maken met de natuur door er iets over te leren, haar te tekenen, te ruiken, te voelen of er gewoon even stil te zijn. In alle seizoenen van het jaar.

Waarom Nature Moments lezen?

Lezen is misschien een te groot wordt, want Nature Moments is meer een prachtig geïllustreerd doeboek dan een echt leesboek. En dat is voor de verandering ook wel eens leuk. Vervelend doet het zeker niet, want met zo’n 365 inspirerende tips weet het boek je te boeien en bezig te houden. De natuur is bovendien vooral een plek om te ervaren. Samen of alleen naar buiten gaan en goed kijken, luisteren, ruiken, proeven en voelen. Daar helpt dit boek bij.

Door deze uitgave sta ik met nog meer nieuwsgierigheid stil bij de wonderen van de natuur en is geen wandeling meer hetzelfde. Het boek staat vol met leuke, interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat vogelgeluiden zorgen voor een betere stemming en concentratie? Of dat zelfs het kijken naar een natuurfoto je bloeddruk al kan verlagen? Behalve weetjes staan er ook allerlei originele, korte opdrachten in die je creativiteit prikkelen en je uitnodigen om de natuur met al je zintuigen te beleven. Van harte aanbevolen dus!

Nature Moments kopen >>

Gerelateerde blogs

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid – Pijlers van mindfulness

Vrijgevigheid betekent dat je vrijwillig bereid bent om te geven, meer dan je op basis van wat dan ook zou hoeven. Anderen vreugde schenken met je gebaar, dat is de intentie waarmee je dit doet. Dus zonder zelf iets terug te verlangen.  Vrijgevigheid als uiting van...

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid – Pijlers van mindfulness

Dankbaarheid laat je beseffen wat er op dit moment aanwezig is in je leven. Mindfulness helpt je om hierbij stil te staan, zodat je een houding van dankbaarheid ontwikkelt. Met aandacht voor wat er wel is in plaats van niet. Dankbaarheid maakt je bewust Onze aandacht...

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten – Pijlers van mindfulness

Loslaten. Misschien zijn we ons er niet echt bewust van, maar we doen het elke nacht. We schakelen het licht uit, kruipen onder ons warme dekbed en sluiten onze ogen. We laten lichaam en geest voor een aantal uren helemaal los, maar overdag is loslaten vaak een heel...

Volg mij op @studiosuzhi.nl voor tips en inspiratie!