fbpx
Selecteer een pagina

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur

mei 16, 2021 | Favorieten, Leestip

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur van Jocelyn de Kwant is een speels en inspirerend boek voor iedereen die houdt van de natuur of zich er meer in wil verdiepen. Leuk om cadeau te geven aan jezelf of aan iemand anders.

Wat gaat Nature Moments over?

De natuur zit vol wonderen, maar hoe vaak neem je de tijd om er eens echt bij stil te staan? In Nature Moments vind je 365 inspirerende opdrachten voor je dagelijkse dosis eco-therapie. Om elke dag een moment écht contact te maken met de natuur door er iets over te leren, haar te tekenen, te ruiken, te voelen of er gewoon even stil te zijn. In alle seizoenen van het jaar.

Waarom Nature Moments lezen?

Lezen is misschien een te groot wordt, want Nature Moments is meer een prachtig geïllustreerd doeboek dan een echt leesboek. En dat is voor de verandering ook wel eens leuk. Vervelend doet het zeker niet, want met zo’n 365 inspirerende tips weet het boek je te boeien en bezig te houden. De natuur is bovendien vooral een plek om te ervaren. Samen of alleen naar buiten gaan en goed kijken, luisteren, ruiken, proeven en voelen. Daar helpt dit boek bij.

Door deze uitgave sta ik met nog meer nieuwsgierigheid stil bij de wonderen van de natuur en is geen wandeling meer hetzelfde. Het boek staat vol met leuke, interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat vogelgeluiden zorgen voor een betere stemming en concentratie? Of dat zelfs het kijken naar een natuurfoto je bloeddruk al kan verlagen? Behalve weetjes staan er ook allerlei originele, korte opdrachten in die je creativiteit prikkelen en je uitnodigen om de natuur met al je zintuigen te beleven. Van harte aanbevolen dus!

Nature Moments kopen >>

Gerelateerde blogs

Monkey mind, zo werk je ermee samen

Monkey mind, zo werk je ermee samen

Monkey mind. Misschien heb er wel eens van gehoord. Het is de Engelse term voor het aapje in je hoofd, dat voortdurend onrustig heen en weer springt. Je maakt er kennis mee zodra je gaat mediteren. Vaak is het geen liefde op het eerste gezicht. Toch kan er iets moois...

De Alchemist van Paulo Coelho

De Alchemist van Paulo Coelho

De Alchemist van Paulo Coelho is echte klassieker. In de jaren negentig van de vorige eeuw voerde het moderne sprookje alle internationale bestsellerlijsten aan. Nog steeds is het boek van de Braziliaanse schrijver razend populair. Waar gaat De Alchemist over en...

Wandelen als meditatie: bewegen in aandacht

Wandelen als meditatie: bewegen in aandacht

Voor wandelen als meditatie is niet veel nodig: schoenen aan en gáán. Het is de perfecte manier om de pauzeknop in te drukken op hectische dagen. Stilstaan met aandacht kan dus ook door in beweging te komen. Hoe zit dat?  Wandelen is ook een vorm van meditatie...