fbpx
Selecteer een pagina

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur

mei 16, 2021 | Leestip

Boeken zijn een bron van kennis en inspiratie. Ze helpen mij te leren, te ontdekken en anders te kijken. Met liefde deel ik mijn favoriete leestips met jou. Vandaag een boek voor de (aankomende) natuurliefhebber: Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur van Jocelyn de Kwant.

Wat staat er op de achterflap?
De natuur zit vol wonderen, maar hoe vaak neem je de tijd om er eens echt bij stil te staan? In Nature Moments vind je 365 inspirerende opdrachten voor je dagelijkse dosis eco-therapie. Om elke dag een moment écht contact te maken met de natuur door er iets over te leren, haar te tekenen, te ruiken, te voelen of er gewoon even stil te zijn. 

Waarom is dit boek een aanrader?
Door dit boek sta ik met nog meer nieuwsgierigheid stil bij de wonderen van de natuur en is geen wandeling meer hetzelfde. Het staat namelijk boordevol met leuke, interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat vogelgeluiden zorgen voor een betere stemming en concentratie? Of dat zelfs het kijken naar een natuurfoto je bloeddruk al kan verlagen? Behalve weetjes staan er ook allerlei originele, korte opdrachten in die je creativiteit prikkelen en je uitnodigen om de natuur met al je zintuigen te beleven. Bovendien staan er mooie illustraties in. Van harte aanbevolen dus!

Je kunt het boek bestellen bij Bol.com.

Gerelateerde blogs

Hoe je van mediteren een gewoonte maakt

Hoe je van mediteren een gewoonte maakt

In een eerder blog las je al dat mindfulness net als sporten is. Ook bij een mentale workout is het een kwestie van doen, al is het in het begin vaak niet makkelijk om een vaste routine op te bouwen. In dit blog vind je een aantal tips die je helpen om van mediteren...

Waarom mindfulness net als sporten is

Waarom mindfulness net als sporten is

Denk jij bij goed voor jezelf zorgen vooral aan bewegen en voedzaam eten? Een gezonde mentale conditie is minstens zo belangrijk. Maak daarom niet alleen tijd voor een fysieke, maar ook voor een mentale workout. Eigenlijk verschillen sport en mindfulness niet zoveel...

Wandelen zonder piekeren? Zo doe je dat!

Wandelen zonder piekeren? Zo doe je dat!

Wandelen doet wonderen voor lichaam en geest. Tenminste, als je gedachten niet met je op de loop gaan. Denk jij veel na, ook als je ter ontspanning een frisse neus haalt? Lees hoe je kunt wandelen met aandacht, zonder te piekeren. Hoofd uit, zintuigen aanEen...