fbpx
Selecteer een pagina

Waarom mindfulness net als sporten is

mrt 31, 2021 | Mindfulness

Denk jij bij goed voor jezelf zorgen vooral aan bewegen en voedzaam eten? Een gezonde mentale conditie is minstens zo belangrijk. Maak daarom niet alleen tijd voor een fysieke, maar ook voor een mentale workout. Eigenlijk verschillen sport en mindfulness niet zoveel van elkaar. Lees wat de overeenkomsten zijn.

Je traint je spieren
Als je sport, train je je spieren. Met mindfulness train je ook een spier: je aandachtsspier. Die helpt je geest om je gedachten te houden bij het hier en nu. In beide gevallen komt er ook enige weerstand bij kijken om je spieren uit te dagen. Want zonder weerstand, geen groei.

Je bouwt conditie op
Om in conditie te komen én te blijven, is het belangrijk om regelmatig te trainen. Je moet het echt bijhouden. Af en toe een keertje sporten of mindfulness beoefenen, is onvoldoende om de positieve effecten ervan te ondervinden. Maak daarom ruimte in je agenda vrij om te trainen.

Je moet soms doorzetten
Je hebt er niet altijd zin in of tijd voor in je toch al drukke agenda. En het is ook niet altijd fijn. Soms moet je een drempel over om aan je workout te beginnen. Zit die er eenmaal op? Dan ben je toch wel weer blij en trots dat je goed voor jezelf hebt gezorgd. Dat geeft je voldoening.

Je merkt het vooral als je het niet doet
Als je minder sport, merk je dat vaak al snel aan je conditie. Je voelt je minder fit en komt misschien wel een wat kilootjes aan. Als je minder met mindfulness bezig bent, kun je merken dat je geest minder aanwezig is dat je meer aan het piekeren bent. Reden te meer dus om te fysiek én mentaal in vorm te blijven!

Weten hoe je van mindfulness een gewoonte maakt die je kunt volhouden? In mijn volgende blog deel ik tips die je helpen om een routine op te bouwen.

Gerelateerde blogs

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur

Nature Moments – 365x tot rust komen in de natuur

Boeken zijn een bron van kennis en inspiratie. Ze helpen mij te leren, te ontdekken en anders te kijken. Met liefde deel ik mijn favoriete leestips met jou. Vandaag een boek voor de (aankomende) natuurliefhebber: Nature Moments - 365x tot rust komen in de natuur van...

Hoe je van mediteren een gewoonte maakt

Hoe je van mediteren een gewoonte maakt

In een eerder blog las je al dat mindfulness net als sporten is. Ook bij een mentale workout is het een kwestie van doen, al is het in het begin vaak niet makkelijk om een vaste routine op te bouwen. In dit blog vind je een aantal tips die je helpen om van mediteren...

Wandelen zonder piekeren? Zo doe je dat!

Wandelen zonder piekeren? Zo doe je dat!

Wandelen doet wonderen voor lichaam en geest. Tenminste, als je gedachten niet met je op de loop gaan. Denk jij veel na, ook als je ter ontspanning een frisse neus haalt? Lees hoe je kunt wandelen met aandacht, zonder te piekeren. Hoofd uit, zintuigen aanEen...